ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

BREU HISTÒRIA D’UN GRUP EXCURSIONISTA

Corria l’any 1979. En una època de canvis polítics i socials, un grup de joves de diversos pobles de la comarca, units per l’afecció d’anar a la muntanya, s’engresquen a crear un centre excursionista. Després de donar-hi voltes, el bateixen amb l’original nom de Centre Excursionista Baix Penedès, i la seva seu social està ubicada a les antigues escoles de Clariana, curiosament pertanyent al Garraf.

En una primera arrencada d’eufòria, s’organitza una marxa pels voltants del pantà del Foix; una trobada infantil al Pont de Ferro, cursets d’escalada, esquí, d’iniciació a l’excursionisme, nombroses sortides arreu del país i s’editen tres números d’un butlletí.

L’any 1982 i seguint amb la dinàmica de reciclar espais, es trasllada la seu del local social a les golfes de l’antic ajuntament de Llorenç del Penedès. Es segueixen organitzant, ja sense l’eufòria inicial, sortides i l’any 1988 la Trobada d’escaladors del Baix Penedès.

Per imperatius burocràtics de traspassos de competències polítiques de l’estat central a l’autonòmic, s’ha de canviar el nom del centre i a partir de l’any 1990 passa a dir-se Associació Excursionista Montmell.

A partir d’aquest moment s’entra en una davallada d’entusiasme i no es troba un relleu per poder superar aquesta crisi. Durant uns anys només s’organitza la tradicional anada a portar el pessebre, i alguna activitat espaiada i sense continuïtat. Dues vegades es proposa en assemblea, la dissolució de l’associació, però cada vegada surten voluntaris per intentar sortir de la letargia en què es troba.

Des de l’any 2006, amb la junta renovada, l’adhesió a l’associació del grup de caminadors Espardenyes de Vetes de Llorenç i la creació d’una secció de BTT, s’està vivint amb il·lusió una recuperació que esperem sigui molt fructífera, en quan a activitats i a nova gent amb esperit muntanyenc.

LES ACTIVITATS

Des de l’associació intentem canalitzar i portar a terme les propostes dels socis, preparant un calendari de sortides i activitats relacionades amb el món de la muntanya i l’excursionisme. D’aquí en surten caminades per les muntanyes del nostre país, seguiment de camins de gran recorregut (GR), rutes en bici de muntanya (BTT), ascensions d’alta muntanya i moltes altres activitats.

JUNTA ACTUAL

Actualment (2019) la junta directiva de l’associació, elegida en la darrera assemblea, està formada per:

  • Olga Pros (presidenta)
  • Pere Anton Palau (sots-president)
  • Salvador Bové (secretari)
  • Xavier Benito (tresorer)
  • Joan Giralt (vocal)
  • Josep Coll (vocal)

ON ENS TROBEM?

Actualment no tenim local propi, però disposem d’un local compartit amb altres entitats del municipi a la Casa de Cultura de Llorenç del Penedès. Aquí ens reunim els membres de la junta una o dues vegades al mes per a preparar les activitats.

FER-TE SOCI

Per fer-te soci, et pots posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic () o bé per telèfon: 977678901 (Xavi).

QUOTES ANY 2024:

  • La quota anual individual és de 16 €.
  • La quota familiar és de 27 € (inclou fills fins a 18 anys).

Com a entitat pertanyent a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i a la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME), podem tramitar les llicències esportives.