Travessa Port del Rus (camí del piano) 11 juliol 2021

Recorregut:  Pla de l’Ermita (Taüll), port de Rus, pontet de Rus, vall de Riqüerna, Prat de Riberto, Capdella
Distancia: 15.18 km aprox.
Desnivell: 965 (+) 1252(-)
Horari: unes 6 hores
Dificultat: Moderada

La travessa del Port de Rus era el camí de pas més natural entre la Vall Fosca i la Vall de Boí abans no es construïssin les carreteres d’accés a les valls, a començaments del segle XX, derivades de la construcció de les centrals hidroelèctriques. Els camins antics  tenen un encant especial i estan carregats d’història, vivències i llegendes. Fa uns anys a Capdella, ens van explicar que per aquest camí hi havia circulat tot tipus de mercaderies, a més de bestiar i persones , però que el més sorprenent va ser el transport de un piano, encarregat pels amos del balneari de Caldes de Boí. Ens va agradar aquesta història que ens imaginàvem heroica i ens vam proposar de resseguir el traçat d’aquell piano. Vam contrastar diferents informacions: alguns deien que l’havien desmuntat en peces per a transportar-lo fins a Boí, altres deien que l’havien trobat abandonat a trossos anys més tard just passar el coll i el relat més entretingut ens el ofereix l’escriptor Pep Coll, en el llibre  El segle de la llum, (Editorial Empúries, 1997).
Sigui com sigui, les vint-i-cinc persones que vam fer el camí del piano en sentit invers, vam gaudir d’un dia esplèndid, d’uns paisatges meravellosos, una bona companyia i a més ens vam sentir alleujats de carregar només amb una motxilla i no amb un piano.

                                                                                                                                             Montse Ràfols Galimany

Per si voleu llegir l’aventura del piano del Pep Coll (Ribera és el nom fictici de Capdella i Vallnegra és la Vall Fosca) https://www.sompirineu.cat/wp-content/uploads/2021/02/L-aventura-del-piano-de-Caldes.pdf

Cal Portar:

  • Esmorzar, aigua, ganyips.
  • El dinar el deixarem al cotxe.
Powered by Wikiloc

Últimes activitats efectuades:

03/12/2023
Sortida a portar el pessebre-3 desembre 2023
DIFICULTAT: Fàcil
24/11/2023
29a Anada a peu a Montserrat - 24 novembre 2023
DIFICULTAT: Dificil
16/11/2023
Xerrada Sílvia Vidal - sessió 16 novembre 2023