Sortida a portar el pessebre. Salt de la Minyona (Osona) 2021

Sortida a portar el pessebre
SALT DE LA MINYONA 832 m (Osona)

 Comencem l’excursió a Collsarbocet, en un revolt de la carretera on podem deixar bé el vehicle. Comencem a caminar per un senderó que desemboca a una pista que recorre la base de l’impressionant paret on trobarem, més endavant, el salt de la Minyona. Primer, però, gaudirem d’unes vistes excel·lents del Montseny, Collsacabra, Guilleries i Savassona des d’un dels ramals aeris al qual ens porta el senderó. Cal anar amb compte de no perdre’s per aquests vorals, ja que hi ha rastre per arreu.
Al cap d’una mitja hora arribem a la part alta de la carena dels Munts. Enganxem el GR-2 i arribem al salt de la Minyona. Un indret exquisit! Continuem pel GR-2 en direcció al turó de la Mina i el puig dels Jueus, cosits unes quantes línies elèctriques d’alt voltatge (quin desastre, mare meva…). Ens perdem la pujada a aquest puig, que des de lluny s’albira com un ganivet. Continuem pel GR fins arribar al monestir/castell de St. Llorenç del Munt, des d’on diuen que Jacint Verdaguer, fill de Folgueroles, va escriure bona part dels versos de la seva coneguda obra “Canigó”. Des d’aquest punt s’albira tot el Pirineu català, des del Montsec, el Pedraforca, Cadí, Tossa d’Alp, Cerdanya i Canigó. Majestuós de debò! El monestir és privat, així que deixem la visita per una altra ocasió més adient. 
 Continuem pel GR-2 fins a una pista. Aquí continuem pel senderó que pren direcció al serrat del Vent i coll de Portell. Ara ja començarem a davallar la muntanya, però abans farem una marrada per observar la balma de l’Espluga nova, un indret on encara es poden veure els forats de les bigues que donaven pas a un tancat impressionant de bestiar. Haurem d’estar alerta al track per no perdre el fil. Seguim davallant pel senderó fins a la pista de la granja de la Pineda, i uns metres més endavant al conjunt de cases i ermita de St Feliu de les Planeses, un indret bucòlic.
Només ens resta continuar la pista que ens durà de dret on hem deixat el vehicle. Sortida molt agradable i recomanable per les vistes gairebé infinites que ens mostra una part de les serres de l’Espai Natural de les Guilleries i Bosc de Savassona, d’on va sortir el bo d’en Serrallonga…

                                                                                              Pep Ulldemolins

El Salt de la Minyona és un bonic mirador que es troba al cim dels Munts, dominant el cingles de Vilanova de Sau. Des d’aquest punt es poden admirar gran part de les Guilleries i el Montseny. La ruta passa per l’interessant castell-església de St. Llorenç del Munt.

Recorregut: Coll Sarbocet-Cingle dels Munts-Salt de la Minyona-St. Llorenç del Munt-St. Feliu de Planeses

Distància: 12,85 km
Desnivell positiu: 433 m
Horari: 5-6 hores
Dificultat tècnica: Moderat (al començament hi ha un tram amb fort pendent, a partir d’aquí bons camins)
Desplaçament: en bus
Sortida: 07:00 Casa de cultura
Preu socis: 30€ federats
Preu no socis: 35€ federats
Als no federats, se’ls tramitarà una llicència temporal amb un cost de 5€

Més informació i apuntar-se: Pere Anton Palau 667 587 527
Quan us apunteu, heu de comunicar el 2on plat que escolliu . Consulteu el Menú

Termini de les inscripcions 13 de desembre (places limitades)

Cal Portar:

  • Cal portar: esmorzar, aigua i mascareta pel trajecte en bus.
    Dinar: al restaurant Can Pascual (Folgueroles) Menú

    Atenció!! Segons la nova normativa del Procicat cal disposar del passaport Covid per poder accedir al restaurant.

Powered by Wikiloc

Últimes activitats efectuades:

03/12/2023
Sortida a portar el pessebre-3 desembre 2023
DIFICULTAT: Fàcil
24/11/2023
29a Anada a peu a Montserrat - 24 novembre 2023
DIFICULTAT: Dificil
16/11/2023
Xerrada Sílvia Vidal - sessió 16 novembre 2023